به گزارش مهر، محمد آکوچکیان با اشاره به رصدخانه کوثر 1 گفت: این رصدخانه یکی از رصدخانههای آماتوری- حرفهای است که از راه دور کنترل میشود.
وی با بیان اینکه ساختمان و گنبد این رصدخانه توسط مهندسان ایرانی طراحی شده است، افزود: تجهیزاتی که در این رصدخانه نصب شده است توانستیم طرحهای پژوهشی چون رصد بارشهای شهابی، پژوهش درباره دنباله دارها، پژوهشهای مربوط به فناوریهای ستاره شناسی، تصویربرداری و جمع آوری دادهها را اجرا کنیم.
آکوچکیان پخش زنده اینترنتی و تولید نرم افزارهای شبیه سازی را از اقدامات این رصدخانه دانست و اظهار داشت: این تجهیزات محققان این رصدخانه را قادر ساخته است تادادههای لازم برای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی را ارائه دهند.
رئیس مرکز پژوهشی هدایت گران اندیشه از ایجاد رصدخانههای کوثر 2 و 3 خبر داد و اضافه کرد: این رصدخانهها از نوع رادیویی است که برای اهداف رصد خورشید بهره برداری میشود.
وی به بیان جزئیات این رصدخانهها پرداخت و خاطرنشان کرد: این رصدخانه دارای آنتن بشقابی 3 تا 5 متری است که برای ثبت و تحلیل امواج رادیویی خورشید از آن بهره برداری میشود.
آکوچکیان تاکید کرد: در فاز اول این رصدخانهها برای رصد خورشید برنامه ریزی شدهاند ولی در فازهای بعد قرار است برای مطالعات و دریافت امواج کهکشانها پروژههایی را تعریف کنیم.
وی به محل تاسیس این رصدخانهها اشاره کرد و اظهار داشت: رصدخانه کوثر 1 در سمت شرق اصفهان در منطقه قجاوند راه اندازی شده است و رصدخانههای کوثر 2 و 3 در جنوب اصفهان در منطقه مرق ایجاد خواهند شد.